Fjern blodflekker fra teppe - effektive hjemmemedisiner og tips!

28 May, 2024

Fjern blodflekker fra teppe - effektive hjemmemedisiner og tips!

Blodflekker er blant de mest gjenstridige flekkene på tekstiler og tepper. Men ikke bekymre deg - selv tørkede blodflekker kan elimineres med de riktige hjemmemedisinene og metodene. Noen av de beste metodene er som følger:

Løsning i trinn:

Behandle ferske blodflekker umiddelbart:

Tørk området umiddelbart med en ren, fuktig klut eller et papirhåndkle, og bruk kaldt vann for å unngå at flekk stivner ytterligere uten å gni.  

Kaldt vann:

Blod koagulerer når det utsettes for varme, så behandle alltid flekken med kaldt vann først. Tørk til det meste av blodet er borte.

Rengjøring:

Bruk en mild såpe eller et mildt vaskemiddel med lunkent vann til å rengjøre det berørte området og duppe på flekken. 

Skyll med rent vann:

Etter behandlingen, skyll såperester grundig ut med rent vann for å unngå å tiltrekke deg mer smuss. 

Hvilke hjemmemedisiner kan du bruke for å fjerne blodflekker fra tepper eller tepper?

Salt:

Lag en saltpasta ved å blande 2 ss salt med litt kaldt vann til det tykner. Påfør pastaen på blodflekken, og trykk den forsiktig inn i teppet. La det sitte i noen minutter, og tørk det deretter bort med en ren klut.

Bakepulver:

Dryss natron på blodflekken, og spray deretter med kaldt vann. La det virke i 30 minutter for å absorbere flekken. Tørk forsiktig med en ren klut, og støvsug deretter området. Det hjelper til med å fjerne flekker samtidig som det deodoriserer teppet.

Sitronsaft:

Påfør sitronsaft direkte på flekken, la det sitte i 10 minutter, og tørk deretter med en ren klut. Den naturlige syren bryter ned flekken. Viktig: Test det på et lite synlig område først!

Gallsåpe eller såpe med ostemasse:

Gni dem på det blodflekkete teppet, la dem sitte en kort stund, og vaske med lunkent vann. Disse såpene bryter ned vanskelige flekker og får dem til å forsvinne med letthet.

Aspirin:

Knus noen aspirintabletter, bland dem med litt varmt vann for å lage en rengjøringsløsning, og påfør dem på flekken. Salisylsyren virker oppløsende på proteinene i blodet, noe som gjør det lettere å fjerne.

Potetstivelse:

Lag en pasta av potetstivelse og litt vann, og masser den forsiktig inn i det flekkete området med en ren klut eller en myk børste. Stivelsen absorberer flekken, slik at teppet ser oppfrisket ut uten sterke kjemikalier.

Hva gjør jeg hvis blodflekkene på teppet ikke lar seg fjerne?

Profesjonell tepperens:

Noen ganger, selv etter å ha prøvd alle hjemmemedisinene, vil det ikke fungere. I dette tilfellet bør du vurdere profesjonell tepperens.

Tepperens:

Det finnes også spesielle tepperensere som enzymrensere eller oksygenholdige formler som bryter ned gjenstridige flekkmolekyler. Følg alltid instruksjonene og test på et lite område først.

Tips:

Støvsug ofte og rengjør søl umiddelbart med kaldt vann. Bruk et skånsomt rengjøringsmiddel ved behov, og hver 12.-18. måned bør du tilkalle profesjonell rengjøring for å bevare teppets utseende og levetid.

Til slutt er det viktig å understreke at selv om blodflekker er gjenstridige, kan du bli kvitt dem med tålmodighet og riktige teknikker. Enten du velger hjemmemedisiner eller profesjonelle rengjøringsmetoder, er det viktigste å ikke fortvile og prøve flere metoder. 


Her er noen av fjerning guider du kanskje liker


 

Ofte stilte spørsmål

For å fjerne inntørkede blodflekker, påfør først kaldt vann og tørk forsiktig med en ren klut. Unngå å gni for å forhindre at flekken sprer seg. Bruk et egnet tepperensemiddel og etterfølg med lunkent vann for best resultat.

De mest effektive kommersielle flekkfjernerne inkluderer produkter som Folex Carpet Spot Remover og Bissell Professional Stain & Odor Remover. Disse rengjøringsmidlene er spesielt utviklet for å takle blodflekker uten å skade teppefibrene.

Med kjærlig hilsen
Fra Morgenland-teamet

Gå til butikken