Hvordan få blod ut av teppet?

5 June, 2024

Hvordan få blod ut av teppet?

For det første, går det bra med deg? Det går bra. Da går vi rett videre!


Blod på teppet - jøss! Det er en hodepine ingen ønsker, men det er viktig å handle raskt. Blodflekker er notorisk vanskelige på grunn av proteininnholdet, som binder seg til teppefibrene. Tiden er avgjørende - et raskt inngrep kan redde teppet ditt fra permanent skade. 


Så uansett om det dreier seg om et mindre kutt eller uventet neseblødning, kan det spare deg for mye trøbbel senere hvis du vet hvordan du fjerner blod fra teppet på raskeste måte. La oss se nærmere på noen enkle trinn og husholdningsartikler som du kan bruke for å fjerne flekkene effektivt og holde teppet ditt så godt som nytt.

Først noen tips for å fjerne blodflekker:

  • Sørg for å stoppe blødningen først! Vi kan ta oss av teppet senere, men sørg først for at alle er trygge før du tar i bruk rengjøringsmidlene. 

  • Handle raskt. Jo raskere du tar deg av flekken, desto lettere blir den å fjerne.

  • Rengjør alltid blod med kaldt vann, da varmt vann stivner blodflekken og gjør det vanskeligere å fjerne den.

  • Tupf, ikke gni. Ved å tappe forsiktig forhindrer du at flekken sprer seg dypere inn i fibrene.

  • Prøv rengjøringsløsningen på et lite, skjult område for å sikre at den ikke skader stoffet.

Utstyr du trenger for å fjerne blodflekker

Du lurer kanskje på hva som får blod ut av teppet. Derfor trenger du følgende utstyr: 


  • Stålbørste

  • Kaldt vann

  • Oppvasksåpe

  • Sprayflaske

  • Svamp

  • Fille(r)

  • Hvit eddik

  • Salt 

  • Maisstivelse

  • Hydrogenperoksid

Hvordan få vått blod ut av teppet

1. Kaldt vann

Ta en ren klut og litt kaldt vann. Tørk forsiktig på området; ikke gni - du vil ikke skyve flekken dypere inn i fibrene. Tørk så mye som mulig for å få blod ut av et teppe

Målet er å minimere flekken uten å spre den ytterligere. Rask handling og kaldt vann er dine beste allierte når du skal fjerne nødstilfelle blodflekker fra tepper.

2. Hydrogenperoksid

Påfør hydrogenperoksid forsiktig på blodflekken for å bryte den ned effektivt. Dupp en liten mengde på flekken, slik at det bobler og bruser. 

Denne reaksjonen bidrar til å løfte blodet fra teppefibrene. Tørk med en ren klut, og gjenta etter behov til flekken er borte. Test alltid et lite område først for å sikre at teppet er fargebestandig.

3. Eddik

Bland like deler hvit eddik og vann. Dytt det forsiktig på flekken, og unngå å gni for å hindre spredning. La det virke i noen minutter, og tørk deretter med en ren klut. Denne naturlige løsningen renser ikke bare, men deodoriserer også, og etterlater teppet friskt.

Hvordan få tørket blod ut av teppet

4. Salt- eller maisstivelsespasta

Lag en pasta av salt eller maisstivelse og vann, og påfør den på den inntørkede blodflekken. La det sitte til det er tørt, slik at blandingen absorberer blodet. 

Børst eller støvsug forsiktig bort restene. Dette enkle trikset hjelper deg med å fjerne gjenstridige flekker fra teppet, og får det til å se friskt ut uten bruk av sterke kjemikalier.

5. Hydrogenperoksid

Påfør hydrogenperoksid direkte på området med vanskelige, inntørkede blodflekker. La det boble og bruse mens det bryter ned blodet. Tørk med en ren klut, og gjenta til flekken er borte. 


Hydrogenperoksid er et kraftig rengjøringsmiddel, men test alltid på et lite område først for å sikre at det ikke misfarger teppet.

6. Vann, natron og hvit eddik

Bland vann, natron og hvit eddik for å lage en gjør-det-selv-løsning. Påfør det på den inntørkede blodflekken på teppet. Skrubb forsiktig med en klut og la det sitte. 

Denne blandingen fjerner flekken effektivt og gir teppet et friskt utseende. En enkel, miljøvennlig teknikk som gjør underverker!

7. Oppvaskmiddel og kaldt vann

Bland oppvaskmiddel med kaldt vann. Påfør løsningen på flekken og tørk forsiktig med en ren klut. Oppvaskmiddelet bryter ned blodet, mens kaldt vann hindrer det i å sette seg dypere i teppet. Skyll med kaldt vann og gjenta til flekken forsvinner.

 

Med kjærlig hilsen
Fra Morgenland-teamet

Gå til butikken