Kjære kjære dyreeiere - slik finner du det perfekte teppet ditt

28 March, 2024

Kjære kjære dyreeiere - slik finner du det perfekte teppet ditt

Kjære kjære dyreeiere - slik finner du det perfekte teppet ditt

Å eie en firbeint venn og bygge opp et forhold eller til og med et vennskap med den kan være en av de beste følelsene i verden. Men dette vennskapet kan noen ganger smuldre opp når teppet skal rengjøres.

Selv om du er glad i kjæledyret ditt, kan det å fjerne hår og skrubbe tepper ofte bli et ork. Hvis stoffet ikke er robust nok, kan det fort bli ødelagt av klørne. Eller enda verre, dyret kan skade seg selv. Heldigvis finnes det en enkel løsning som gjør at du ikke trenger å gi opp verken den lille kjæledeggen eller gulvdekorasjonen. Det finnes nå et bredt utvalg av tepper for dyreeiere.

Hunder som sover på et teppe

Kjæledyrseiere vet at hund og katt er uimotståelig tiltrukket av tepper. Det er forståelig at kjæledyrene liker å sette seg godt til rette på et koseteppe eller til og med leke med det. I løpet av kort tid er selv det vakreste teppe fullt av dyrehår, som gjør heftig motstand mot støvsugeren, setter seg fast i teppefibrene og stikker ut i alle retninger. Betyr dette at dyreeiere må klare seg uten et dekorativt teppe? Men nei! Tepper for dyreeiere må rett og slett tåle litt mer.

Disse teppene er best egnet for kjæledyrseiere

De teppene som egner seg best til å bo sammen med et kjæledyr, er syntetiske, flatvevde tepper og sisaltepper. Begge har en veldig fast struktur som forhindrer at dyret river ut klørne sine.

Denne typen tepper har også den fordelen at de er svært enkle å rengjøre. Hårene kan ganske enkelt støvsuges bort. Selv større flekker kan raskt fjernes med filler, vann og til og med rengjøringsmidler. Rengjøringsmidlet bør være skånsomt og ikke for surt, slik at overflaten ikke falmer over tid.

Sisal

Sisaltepper er det perfekte valget for dyreeiere som er ute etter et slitesterkt og samtidig stilig alternativ. De naturlige fibrene og den robuste konstruksjonen gjør at teppene tåler tøff lek fra hunder og katter uten å bli slitt. Sisalens grove tekstur bidrar også til å forhindre at kjæledyrene sklir, og gir dem et trygt underlag å gå og leke på. I tillegg er de enkle å rengjøre, noe som gjør dem til et praktisk valg for travle dyreeiere. Alt i alt tilfører de stil og funksjonalitet til kjæledyrvennlige hjem.

Flatvevde tepper

Flatvevde tepper er et populært valg blant dyreeiere fordi de er slitesterke og enkle å vedlikeholde. Disse teppene har lav luv, noe som gjør dem enkle å rengjøre for dyrehår og flekker. I tillegg gjør den flate overflaten at de i mindre grad fanger opp lukt, noe som gir et friskt og rent miljø for både deg og dine pelskledde venner. 

Den tette veven i flate tepper hindrer også kjæledyrene i å hekte seg fast med klørne, noe som gir teppet lengre levetid. Så hvis du er en dyreeier som er på utkikk etter et praktisk og stilig gulvalternativ, er disse teppene absolutt verdt å vurdere.

Hva bør du se etter når du kjøper et teppe til kjæledyr?

  • Motstand mot flekker og lukt: Se etter materialer som polypropylen eller ull som tåler ulykker og kjæledyrlukt.

  • Velg tepper med lav luv: Velg tepper med flatvevd eller lav luv for å unngå at de hekter seg fast og gir kjæledyrene en behagelig overflate å gå og ligge på.

  • Enkel rengjøring: Tepper som kan vaskes i maskin eller som kan brukes utendørs, gjør det enkelt å ta hånd om dyrehår og søl.

  • Størrelsen er viktig: Sørg for at teppet er stort nok til å romme kjæledyrets bevegelser og aktiviteter, slik at det har god plass til å slappe av og leke komfortabelt.

Fordelene med tepper til katter og hunder

Et elegant teppe forskjønner ikke bare rommet og skaper en hjemmekoselig atmosfære, det kan også gi flere fordeler for dyreeiere. Kjæledyr, enten det er katter, hunder, kaniner eller marsvin, er kjent for å ha skarpe klør. Spesielt større hunder kan lett lage riper med klørne sine på parkett- og laminatgulv. 

Katt som leker på et teppe

Dette kan unngås med et passende teppe. For ikke å snakke om det faktum at tepper egner seg godt for kjæledyr, da de også er skånsomme mot kjæledyrets ledd og forhindrer at de sklir og skader seg på glatte gulv.

Slitesterkt materiale og farge er avgjørende

Se etter tepper som er laget av slitesterke materialer som ull eller polypropylen, og som tåler å bli trampet på og sølt på. Velg mørke, mønstrede design som kamuflerer dyrehår og flekker, noe som gjør vedlikeholdet enklere. Nøytrale toner eller farger som utfyller pelsen til den pelskledde vennen din, kan også være et stilig valg. Til syvende og sist er et teppe som tåler kjæledyrenes påfunn og samtidig ser friskt ut, en investering som lønner seg både praktisk og estetisk.

Ideelle tepper laget av robuste fibre

Flatvevde tepper, som for eksempel sisaltepper, er ideelle for dyreeiere. Sisaltepper veves for hånd og er robuste og slitesterke takket være den spesielle bearbeidingsmetoden. Enten de er runde, ovale, ensfargede, flerfargede eller med kunstneriske elementer - tepper av sisal er enkle å vaske og kan til og med brukes på begge sider. Et slitesterkt teppe med kort luv gir et større utvalg av farger. Den høye kvaliteten på utførelsen av tepper med kort luv sørger for at de er både verdifulle og slitesterke. 

Når det gjelder farge- og motivvariasjon, kan du slippe deg løs med tepper med kort luv og sette helt nye aksenter i rommet. Tidløse kelimtepper er også egnet for kjæledyrseiere. Det er håndvevd av ren ny ull, kan brukes på begge sider og er ekstremt slitesterkt. Høyden på fibrene er vanligvis 0,6 cm, noe som er perfekt for å forhindre at de rives opp av kjæledyrets klør. Dette teppet med stilige motiver er også et skikkelig blikkfang.

Hva annet bør kjæledyrseiere være oppmerksomme på når de kjøper teppe?


  • Tenk på materialet: Velg kjæledyrvennlige stoffer som polyester eller nylon som er slitesterke og enkle å rengjøre, noe som sikrer lang levetid og problemfritt vedlikehold.

  • Sjekk om teppet er flekkbestandig: Se etter tepper som er behandlet med flekkavvisende belegg eller laget av materialer som i seg selv er motstandsdyktige mot flekker, slik at teppet holder seg friskt til tross for kjæledyrrelaterte ulykker.

  • Vurder luvhøyden: Velg tepper med lav luvhøyde eller flatvevd design for å unngå at dyrehår blir sittende fast og for å lette rengjøringen, noe som gir et renere og mer hygienisk bomiljø.

  • Tenk på farge og mønster: Velg farger og mønstre som effektivt kamuflerer dyrehår og flekker, slik at teppet holder seg pent mellom hver gang det skal rengjøres, og som passer godt inn i innredningen.

Hvilke tepper bør dyreeiere unngå?

Kjæledyrseiere bør ikke kjøpe fluffy tepper med høy luv, pelstepper eller raggete tepper. Det er ikke bare klørne til hunder og katter som kan gjøre at tepper med høy luv blir ødelagt, for dyrene kan også skade seg hvis de setter klørne i løkkene på teppet. Hvis du likevel vil ha noe koselig under føttene, bør du velge et Nepal-teppe av høy kvalitet eller et fargerikt Gabbeh-teppe

Begge teppene er håndvevd av ren ny ull og er derfor spesielt lettstelte og smussavvisende. Hvis du absolutt må ha et persisk teppe som er laget av kasjmir, silke eller korkull med tradisjonelt håndverk, anbefaler vi at du plasserer det i et rom der kjæledyr ikke har tilgang.     


Ofte stilte spørsmål

Ja, mange tepper er kjæledyrvennlige, spesielt de som er laget av slitesterke og flekkavvisende materialer som polyester eller nylon. Se etter tepper med lav luv eller flatvevd design for å unngå at dyrehår fanges opp og for å lette rengjøringen.

For å få bukt med dyrehår bør du se etter tettvevde tepper med lav luv, som flatvevde tepper eller sisaltepper. Den tette konstruksjonen motvirker røyting og gjør det enkelt å fjerne pelsen. Mønstrede design bidrar også til å skjule dyrehår mellom støvsugingene. Velg tepper laget av ull eller syntetiske fibre for optimal motstandsdyktighet mot flekker og lukt.

Med kjærlig hilsen
Fra Morgenland-teamet

Gå til butikken